SPOTKANIE 06.10.2017

To nie był dobry dzień. Zbyt dużo na głowie i jeszcze dzisiejsze spotkanie, które nie napawało optymizmem. A wszystko przez butę i arogancję pewnych osób,które uważają ze złapały Pana Boga za nogi, a pracownicy to banda nieudaczników. Trudno było się spodziewać innego przebiegu i użytych argumentów, aby I.K. utrzymała swoje stanowisko. Myślę i jestem pewien, że to nie koniec tej sprawy,

SKLEP STAROŚWIECKI

Kolejne nowe informacje na stronie historii. Los szczęśliwie zachował kamienicę przy Szpitalnej, w której Wedel otworzył Pijalnię Czekolady oraz Staroświecki Sklep, miejsca tak często wspominane i opisywane przez wiernych bywalców, którymi byli m.in. Henryk Sienkiewicz, Bolesław Prus, czy Zofia Nałkowska. Jarosław Iwaszkiewicz pisał…………..KLIKNIJ ABY ZAPOZNAĆ SIĘ Z CAŁOŚCIĄ.

SEMINARIUM W WARSZAWIE

W dniach 19 – 20 września w Warszawie, odbyło się seminarium pracowników czekolady i wyrobów cukierniczych. Europejska Federacja Związków Zawodowych Żywności, Rolnictwa i Turystyki EFFAT,  dzięki zaangażowaniu  komitetu sterującego ds. kakao, zorganizował seminarium w którym  wzięli udział przedstawiciele Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i Piekarniczego NSZZ „Solidarność”. Dzięki zaangażowaniu koordynatora Sekcji Kolegi Artura Krasińskiego, w spotkaniu uczestniczyło ponad 50

PRZED WYBORAMI

Kochani związkowcy. Zbliżają się wybory w organizacjach zakładowych NSZZ „Solidarność”. Także my, musimy przygotować się do tego wydarzenia, które co cztery lata odbywa się we wszystkich organizacjach Solidarności. W naszej organizacji ze względu na  ilość członków związku, do wyborów podejdziemy dwutorowo. W niedługim czasie przyjmiemy klucz związany z wyborem delegatów, którzy będą waszymi przedstawicielami, dokonującymi wyboru ciała wykonawczego jakim jest Przewodniczący oraz Komisja Zakładowa,