Z wizytą w Suchowoli

Pierwszy wyjazd ze sztandarem Sekcji na uroczystości w Suchowoli w dniu 20.10.2017. Asysty sztandaru, podjęła się organizacja z Lotte Wedel w składzie: Dariusz Skorek, Danuta Jusińska, Dorota Łach i Janusz Kudelski. Sztandar był obecny na cmentarzu w Suchowoli gdzie pochowani są rodzice Ks. Jerzego. Nadepnie udał się przed pomnik Księdza Jerzego w Suchowoli. Zakończeniem była msza św w tutejszej parafii. Więcej na stronie Kroniki Sztandaru >>>>>>KLIKNIJ

ZAPOZNAJ SIĘ Z CAŁYM ARTYKUŁEM

33. rocznica śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszko

Dnia 19.10.2017 w kościele św. Stanisława Kostki na warszawskim Żoliborzu sprawowana była msza św. z okazji 33. rocznicy męczeńskiej śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszki, podczas której poświęcony został sztandar Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i Piekarniczego. Aktu tego dokonał ks. bp Piotr Jarecki, biskup pomocniczy archidiecezji warszawskiej. W uroczystości uczestniczył poczet sztandarowy z naszej organizacji w składzie: Jerzy Użarowski, Elżbieta Dębska, Dorota Łach. Więcej na stronie cukiernicy.eu

ZAPOZNAJ SIĘ Z CAŁYM ARTYKUŁEM