Listopad 2017

Patrzymy na świat z różnej perspektywy. Segregujemy i wyróżniamy podawane wiadomości. Zastanawiamy się, które w jakikolwiek sposób mogą mieć wpływ na nasze życie. Nieodłączną rzeczywistością stają się jednak informacje, które dotyczą naszej pracy i zatrudnienia. Przecież ponad połowę życia, spędzamy w pracy i w środowisku z nim związanym. Dlatego muszą one wpływać na nasze samopoczucie i działania. Naszą rolą jako związkowców jest podanie informacji, które w potoku medialnego chaosu, staramy się wyselekcjonować. Oczywiście to bardzo subiektywne podejście do tematu, ale takie działanie jest normalnym zjawiskiem, które każda grupa społeczna czy zawodowa wykonuje. Niemniej staramy się zachować obiektywizm, który pozwoli na podanie chociaż część wiadomości w sposób mniej jednostronny i wybiórczy. Planując gazetkę  sądziłem że uda się wcześniej przekazać wam wiadomości. Niestety, moje zamierzenia w tym kierunku legły całkowicie w gruzach. Przerosły mnie obowiązki, a szczególnie sprawa przygotowania i dopięcia uroczystości poświecenia sztandaru Sekcji, której jednym z „ojców” jest nasz związek. Mimo że dla wielu to mało istotne wydarzenie,  to dla członków związku jest to święto i uhonorowanie 20 lat działalności branżowej. Nie oznacza to że straciłem kontrolę nad bieżącymi sprawami i obowiązkami wobec członków związku w naszym zakładzie. Muszę stwierdzić, że pewne zaszłości w najbliższy czasie należy rozwiązać.  Nie zostały one zaniechane przez Komisję Zakładową. Tym bardziej, że poczynione zmiany, wcale nie są pozytywnie odbierane przez pracowników produkcyjnych, a tym bardziej związkowców.

Z nowości którą już niektórzy zauważyli, jest przystosowanie naszej strony www, do bezproblemowej pracy na smartfonach i tabletach. Nowa wizualizacja i program do obsługi w bardzo łatwy sposób, pozwala na poruszanie się po stronie, bez konieczności mozolnego przewijania w przeglądarce na telefonie lub tablecie.  Jeżeli są jakieś sprawy, którymi mamy się zająć, to piszcie poprzez skrzynkę przy pokoju lub na adres:    infos@solidarnosc311.pl