TROCHĘ SIĘ NAROBIŁO

To niby nie poniedziałek, ale się narobiło. Cóż nawet takiego klocka jak ja, nie ominęła dolegliwość i to o tyle niewygodna, że aż na 6 tygodni. Ale świat na tym się nie kończy i szybko wrócę do was.  Jednym spostrzeżeniem muszę się z wami podzielić. Komisja Zakładowa (poza paroma wyjątkami), nieźle sobie poczyna i radzi w trudnych sytuacjach. Zresztą co by nie mówić,  zaproponowany nowy schemat działania oraz chęć pracy wyrażona przez nowych członków komisji, zaczynają się sprawdzać. Jestem szczerze zachwycony aktywnością i zaangażowaniem niektórych członków Komisji Zakładowej, po których widać chęć uczestnictwa w spotkania, czy też zlecaną pracą.  Możecie się o tym przekonać odwiedzając pokój związkowy i rzucić okiem na tablicę z harmonogramami spotkań i zebrań. Te nowe działanie, związane jest także z nowym Statutem NSZZ „Solidarność” który będzie przyjęty podczas wyborów w listopadzie. Zmiana dotyczyć będzie eliminacji z władzy wykonawczej „martwych dusz” które dostały się do KZ w celu ochrony nie wykazując żadnej aktywności i działań w ramach związku. Ot i cała tajemnica, która pośrednio ukrywa się pod  wiszącymi na tablicy tabelami. Ta nieobecność Mnie też da czas na uporządkowaniu pewnych spraw. I zapewne szybko zleci. Szkoda tylko że po Spartakiadzie i wyborach w Sekcji nie udało mi się napisać i wydrukować Infosa. Nadrobię to, a wszelkie informacje i tak znajdziecie na stronie.