Miesięczne archiwum: grudzień 2011

Zarządzanie Przez Stres 3

Rotacja miejsca pracy. Zamierzeniem menedżmentu jest, by każdy pracownik nauczył się wszystkich stanowisk pracy, jakie istnieją w zakładzie.  Oczywistą korzyścią dla zarządzających jest możliwość prostego i szybkiego przemieszczania pracowników w zależności od rodzaju wielkości lub problemów zarządzania.  Ukryta wartością dla … Czytaj dalej

Zaszufladkowano do kategorii ZARZĄDZANIE PRZEZ STRES | Otagowano , | Dodaj komentarz

Jak wygrać z mobbingiem 5

Jednak w momencie zaspokojenia pierwszej potrzeby do głosu dochodzi potrzeba bezpieczeństwa. W naszym przypadku możemy mówić o stałości miejsca pracy i warunków zatrudnienia. człowiek zatrudniony na jakiś czas szuka u pracodawcy potrzebę zatrudnienia na stałe. Obawa nie dotyczy tylko zwolnienia … Czytaj dalej

Zaszufladkowano do kategorii JAK WYGRAĆ Z ..... | Otagowano , | 1 komentarz

Zarządzanie Przez Stres 2

Struktura Zarządzania Według opisu istnieją trzy poziomy zarządzania (menadżerowie i zastępcy menadżerów są na jednym poziomie). Najniżej w hierarchii znajduje się lider grupy, któremu podlegają dwa do sześciu zespołów. W naszym przypadku patrząc na poziom zarządzania są to kierownicy i … Czytaj dalej